Ik ben Lilian en woon in Molenbeersel Blg. Limburg.

 

Sinds 2002 ben ik bezig met schilderen. Ik heb geen opleiding in de schilderkunst gehad, maar heb wel een aantal cursussen gevolgd. Dit doe ik momenteel nog steeds om de technieken te verfijnen en mijn eigen 'signature' nog meer achter te laten.

 

Het meest uitdagende is voor mij om, naast de uiterlijke gelijkenissen, ook juist het karakter naar voren te laten komen in een portret, zodat er nog erkenning is.

 

Ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld door veel te experimenteren met verschillende materialen en mijn eigen 'fingerspitzengefühl' te volgen. Mijn focus ligt op dit moment bij het schilderen van dieren. Ze nemen een bijzondere plaats in mijn leven in. Ze zijn puur, de ogen trekken meteen de aandacht en geven het karakter aan van het dier. Ze zijn prachtig om te zien, het is een uitdaging om ze te 'vangen' op doek.

 

Naast mijn eigen ontwerpen schilder ik ook in opdracht en maak hierbij gebruik van foto's. Ik werk grotendeels met olieverf, de website geeft je een indruk van mijn werk. Reacties zijn altijd welkom en contact opnemen is mogelijk via info@lilianbiermans.be  of volg me via facebook